Läs din e-post på internet Senast uppdaterad 2003-08-07

Du kan mycket enkelt läsa din e-post på internet om du för tillfället inte är uppkopplad till Kyrknätet. Detta kan göras var du 'än befinner dig i världen, bara du har tillgång till internet.

Gör så här

Gå till denna sida >> (det kan även vara bra att anteckna adressen: http://epost.svenskakyrkan.se/exchange/logon.asp )

Skriv ditt användar-id, som även kallas alias i visa outlook-funktioner. Användar-id består av bokstäverna usam (alternativt ska du skriva församlingskoden, exempelvis p0078. Titta på ditt namn i adressboken för att se vilket som gäller för dig), och första bokstaven i ditt förnamn samt första och sista bokstaven i ditt efternamn. Exempelvis Peter Berglund blir usampbd.

Du får nu upp en sån här ruta:

Ange khus/ditt användar-id. Lösenordet är samma som till din vanliga e-post.

OBS! Enstaka användare ska skriva knet istället för khus i användarnamnet. Detta gäller de som har de e-postadresser som delades ut när kyrknätet startades för många år sedan. Du kan kontrollera detta genom att ta fram ditt namn i adressboken. Om du har ett alias som börjar på exempelvis p0078 istället för usam så ska du använda knet istället för khus.

Nu kommer du in på hemsidan där du kan läsa din e-post. Funktionerna är något sparsammare än i Outlook, men det mesta går att göra. Om du vill titta i gemensamma mappar så välj den länken till vänster och välj sedan mappar enligt följande: Kyrkokansliet Uppsala/Uppsala kyrkliga samfällighet. Det är inte säkert att du har behörighet till alla mappar, men mapparna för ledighet, lokalbokning, bilar och den officiella e-posten är öppna för alla.

PB